GALAXY Restaurant - Tavernes Paleochora Chania Crete


«Η καρδιά της Μεσογειακής διατροφής είναι
 η Κρητική διατροφή Tης Παλαιοχωρας χανίων  »




Ξεχωρίζει στην Παλαιοχωρας χανίων  και πρέπει να επισκεφθείτε  Το GALAXY Εστιατόριο - Ταβέρνα

Το φρέσκο ψάρι και το ντόπιο ψητό κατσίκι ιδιαίτερα εντυπωσιάζουν αυτούς που τα γεύονται.Βέβαια 
Το GALAXY 
Εστιατoριο - Ταβέρνα εμπεριέχει και όλα τα  υπόλοιπα προϊόντα της Μεσογειακής διατροφής   της Παλαιοχωρας χανίων
Τα λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ψάρια,ντόπιο κρέας , κ.λ.π., και μάλιστα με μοναδικές συνταγές εινε το καθημερινό μενού της 
GALAXY Εστιατόριο - Ταβέρνα
Το 1980 τα δύο αδέρφια ο Γρηγόρης και ο Μεναίλαος ανοίξανε μια οικογενειακή παραδοσιακή ψαροταβέρνα εστιατόριο πάνω στην παραλία με θέα το λιβικό πέλαγος.
Είμαστε ανοικτά μεσημέρι βράδυ και σας περιμένουμε στο οικογενειακό περιβάλλον το καλό σέρβις και τις πολύ καλές τιμές.

Paleochora - Chania - Crete - Greece
Tel.: +30 28230 41059 & 28230 41514 & 
 Fax: +30 28230 41279
email: info@chaniagalaxy.com





Μεσογειακή διατροφή της Παλαιοχωρας χανίων

Η Μεσογειακή διατροφή του 
GALAXY Εστιατόριο - Ταβέρνα  

Η Κρητική διατροφή, όπως και ευρύτερα η Μεσογειακή διατροφή βασίζεται στην παρασκευή πολλών απλών γευστικών πιάτων, χάρη στην μεγάλη ποικιλία προϊόντων που ευδοκιμούν στον χώρο αυτό.


Η  κουζίνα της Κρητης αντιθέτως έχει ως βάση της το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία και συνδυάζει μοναδικά, όπως αρνί με γιαούρτι, ή αρνί με στάκα κλπ.




Οι κρητικοί  έχουν μεγάλη παράδοση στην τυροκομία με σπάνια τεχνική, που προκύπτει από την μεγάλη εμπειρία, και με πλούσια τυροκομικά προϊό-ντα όπως: Γραβιέρα, κεφαλο-γραβιέρα, μαλάκα (γραβιέρα μη ωριμασμένη), ανθότυρος φρέσκος και αποξηραμένος, μυζήθρα, ξυνομηζήθρα, γιαούρτι, στάκα κ.λ.π., τα οποία και ξέρουν να τα συνδυάζουν μοναδικά όπως: γραβιέρα, ανθότυρο, ή μυζήθρα με μέλι, γραβιέρα ή φέτα με σταφύλι και ψωμί, ανθότυρο αποξηραμένο με μακαρόνια, γιαούρτι με μέλι, κλπ.


Paleochora - Chania - Crete - Greece
Tel.: +30 28230 41059 & 28230 41514 & 
 Fax: +30 28230 41279
email: info@chaniagalaxy.com


Στην Κρήτη, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ευδοκιμούν 2.500 είδη φυτών, 131 εκ των οποίων είναι ενδημικά, όπως η μαλοτήρα, ο δίκταμος, το φασκόμιλο, το σταμναγκάθι κλπ., τα οποία όπως είναι φυσικό προσδίδουν -τόσο στο κρέας όσο και στο γάλα- χαρακτηριστικά αρώματα και γεύσεις. Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης η απουσία σχεδόν φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων και άλλων ρυπαντών στην περιοχή.




Η  κουζίνα  του GALAXY Εστιατόριο - Ταβέρνα   διεκδικεί μια πρωτεύουσα θέση στην Κρητική διατροφή καθώς λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής (κλιματολογικές, εδαφολογικές, απομόνωσης, κ.λ.π.), αποτελεί από μόνη της μια πλήρη κουζίνα. Άριστα τα  δεμένη τόσο με το φυσικό όσο και με το ανθρωπογενές περιβάλλον, αποτελεί σημαντική παράμετρο της γαστρονομικής και εν τέλει της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, γεγονός που ελάχιστα έως σήμερα έχει αναδειχθεί.
Αυτή είναι άποψη πολλών ειδικών επιστημόνων με πρώτη την κα. Αντωνία Τριχοπούλου, Ιατρό-Διατροφολόγο, Καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών για την κρητη .
http://frontoffice-147.dev.edu.uoc.gr/local-products/gastronomy/sfakian-cuisine.html 
Paleochora - Chania - Crete - Greece
Tel.: +30 28230 41059 & 28230 41514 & 
 Fax: +30 28230 41279
email: info@chaniagalaxy.com